Sonderen met waterspanningsmeting

Voorkom verassingen door sondering met waterspanningsmeting

Waterspanningsmeting in voorbereiding op bouwproject

Naast het meten van de weerstand en wrijving van de bodem kunnen we tijdens het sonderen ook de waterspanning meten. Vaak wordt de waterspanningsmeting uitgevoerd in het voorbereidende stadium van een bouwproject, van dijkverzwaringen of het verhoogd aanleggen van wegen en spoorbanen. Op basis van de gemeten waterspanning kan worden voorkomen dat de grond en daarmee het betreffende object verzakt.

Inzicht in de verschillende bodemlagen

Met behulp van een specifieke conus; een piƫzo-conus, krijgen we inzicht in de waterdoorlatendheid van de verschillenden bodemlagen. Daarnaast kunnen we waterremmende stoorlaagjes en watervoerende pakketten detecteren. Tijdens het sonderen kunnen we ook een dissipatietest uitvoeren, waarmee we de waterspanning meten bij onderbreking van het sondeerproces. Zo wordt inzicht gekregen van de waterspanning en stijghoogte in doorlatende gronden.

Meer informatie over sondering met waterspanningsmeting

Wil je weten wat wij op het gebied van sondering met waterspanningsmeting voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

 

Vakmanschap tot ver in de bodem