Inpandige sondering

Inpandige sondering met mini-sondeerrups

Inpandig sonderen voor een gedegen funderingsadvies

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom inpandig sonderen in een woning of
bedrijfspand noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van een nieuwe fundering vanwege verzakking of aan het aanleggen van een kelder of aan het toevoegen van een extra etage. Om gedegen advies te geven voor de nieuwe fundering, of om de oorzaak van verzakkingen te bepalen, is een inpandig sonderingsonderzoek noodzakelijk.

Mini-sondeerunit geschikt voor kleine ruimtes

Omdat de ruimte in panden vaak beperkt is maken we bij een inpandige sondering gebruik van onze mini-sondeerrups. Deze mini-sondeerunit is heel praktisch door de kleine afmeting; 83 cm breed en 197 cm hoog. Daarmee past deze sondeerunit door vrijwel iedere deur. De kracht die voor het sonderen nodig is wordt behaald door de sondeerunit tijdelijk te verankeren met grondankers of betonankers.

Demontabele sondeerunit waar de mini-rups niet kan komen

Voor sonderingsonderzoek in kelders of gesloten ruimtes zonder voldoende ventilatie, waar de mini-sondeerrups minder geschikt is, maken we gebruik van een demontabele unit zodat we de inpandige sondering toch uit te kunnen voeren. Deze demontabele unit bestaat uit een grondframe dat verankerd wordt aan de ondergrond en verder uit hydrauliekcilinders met een bedieningspaneel en een hydrauliekaggregaat op stroom.

Meer informatie over inpandige sondering

Wil je weten wat wij op het gebied van inpandige sondering voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

 

 

Vakmanschap tot ver in de bodem