Mini sondeerrups

Sonderingsonderzoek op moeilijk bereikbare plekken

Sondering voor nieuwbouw op moeilijk bereikbare plekken

Voor het nieuw bouwen of verbouwen van een woning of een bedrijfspand is sonderen noodzakelijk. Alleen op deze manier kun je de stabiliteit en draagkracht van de ondergrond in kaart te brengen. De kwaliteit van de ondergrond heeft gevolgen voor de manier van funderen en bouwen van je woning, schuur, overkapping of bedrijfspand.

Met onze mini sondeerrups kunnen wij door de kleinste steegjes en zelfs ook door het pand heen. Zo komen wij op bijna elke locatie waar een sondering uitgevoerd moet worden.

Inpandige sondering voor funderingsherstel of verbouw

De functie van een gebouw kan in de jaren nog wel is veranderen. Van een kantoorpand naar een appartementen complex bijvoorbeeld. Deze metamorfose gaat vaak gepaard met een verandering in de belasting op de oorspronkelijke fundering. Om er ten eerste zeker van te zijn dat de fundering sterk genoeg is in de huidige staat maar ook om te weten wat er veranderd moet worden, is een sondering noodzakelijk voor de constructeur.

De sondering moet bij voorkeur gemaakt worden waar de belasting van het gebouw de grond in gaat. De constructeur gaat dan met de juiste gegevens rekenen. Het kan namelijk zo zijn dat de sondering buiten het pand veel slechter zijn, en dat op basis van die gegevens extra onnodige investeringen nodig zijn.

Met onze mini sondeerrups kunnen wij een inpandige sondering uitvoeren, door verankering aan de bestaande vloer en een een speciale afzuiging voor de uitlaatgassen zorgen wij voor de juiste omstandigheden om een goede sondering te maken.

 

Specificaties van onze mini sondeerrups zijn:

Opgeklapt in transportstand
Lengte: 2,68m
Breedte: 0,84m
Hoogte: 1,97m

Tijdens het sonderen
Lengte: 2,68m
Breedte: 2,00m
Hoogte min: 2,30m max: 2,97m

 

Wil je weten wat wij op het gebied van sondering met de mini sondeerrups voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

achtertuin sondering mini rups voor kelder

Sporen na het sonderen

 

Vakmanschap tot ver in de bodem