Inpandige Sondering met de mini sondeerrups

Een winkelpand omtoveren tot woonbestemming met meerdere apartementen.

Wanneer een bestaand gebouw compleet wordt veranderd qua indeling, veranderen doorgaans ook de belastingen op de bestaande fundering en de daaronder aanwezige bodem.
Het is daarom ook zeer verstandig om eerst te bekijken wat de bodemopbouw is onder het gebouw. Soms zijn er al sonderingen gedaan bij de bouw of verbouw van het gebouw. Deze zijn bij de gemeente op te vragen, maar dit is niet vaak het geval. Of de sonderingen zijn zo oud dat het niet aan te raden is om deze gegevens te gebruiken. De reden daarvan is dat de nauwkeurigheid van de sonderingen die nu gemaakt worden veel beter is, en dat het dus een beter beeld geeft van de bodemopbouw.

Wij kunnen met onze mini of onze losse sondeer unit inpandig een sondering maken. Dit vergt wel wat meer energie maar is vaak de enige optie. Door de kabels en leidingen in de stoep is het doorgaans geen optie om daar de sondering uit te voeren.

Voor deze klus hebben we onze mini sondeerrups ingezet. Deze hebben we verankerd aan de betonnen vloer om de tegen reactie te geven voor het sonderen. Om door de vloer heen te sonderen hebben we een kernboring gedaan van 120mm. Dit doen we met een watergekoelde betonboor, zo is er geen stof overlast. Voor onze eigen veiligheid monteren wij een mobiele afzuiging aan de uitlaat zodat alles veilig naar buiten wordt geblazen.

 

Gebruikte sondeerunit: Midi sondeerrups
Meer informatie: inpanige sondering

Vakmanschap tot ver in de bodem